Skip to main content

In 2018 ontmoetten Jacqueline de Bruijn, Monique en Matti Emondts elkaar als sponsoren van Happy Watoto. Jacqueline hielp op dat moment al met kleine donaties een aantal moeders van Happy Watoto-kinderen, zodat zij een eigen bedrijfje konden opzetten.

Monique was al jaren betrokken als sponsor van Happy Watoto en had bovendien de nodige ervaring in Tanzania als deskundige bij Sibusiso (een project voor meervoudig gehandicapte kinderen in Tanzania). Matti had er net twaalf jaar bestuurslidmaatschap van Happy Watoto opzitten, waarvan negen jaar als voorzitter.

Gedrieën hebben zij de krachten gebundeld om zich op structurele wijze in te zetten voor kansarme Tanzaniaanse vrouwen en jongvolwassenen. Het gezamenlijke doel? Hen door het verstrekken van microkredieten economisch onafhankelijk maken en een betere toekomst bieden.

Deze activiteit werd ondergebracht in een nieuwe stichting: Pamoja Nguvu. In het Kiswahili, de taal van Tanzania, betekent dit Samen Sterk! Fred Arp, penningmeester van stichting Happy Watoto, was bereid om ook in het bestuur van Pamoja Nguvu plaats te nemen. Dit maakte de integratie met Happy Watoto goed realiseerbaar.

Na een periode van intensieve voorbereiding vormde het aannemen van de eerste projectcoördinator, Irene Peter, de start van het project. Zij heeft maatschappelijk werk gestudeerd in Arusha (Tanzania) én is een van de eerste kinderen uit een van de kinderhuizen van Happy Watoto, Kikatiti. Dit maakte voor de oprichters van Pamoja Nguvu de cirkel rond.

In juni 2019 is het team versterkt met de komst van een manager, Fahtma Mwidanyi. Zij is afkomstig uit Arusha en heeft in Nairobi gestudeerd. Fahtma spreekt niet alleen vloeiend Engels, zij heeft ook ervaring in het werken met buitenlandse NGO’s en met het verlenen van microkredieten.

In 2020 is Jesca Josephat in dienst gekomen als Project Coördinator. Zij heeft naast ervaring in het community work en economic development ook de bevoegdheid om les te geven. De trainingen kunnen daarom voortaan door ons eigen team worden verzorgd.